Два отбора на русенската областна дирекция на МВР с треньор Станислав Станчев премериха сили с колеги от цялата страна на националния преглед по полицейска лична защита и републиканското първенство по карате за служители на МВР от 11 до 13 септември във Варна.
В оспорваната отборна надпревара, на финала се наложи нашите отбори да се изправят един срещу друг в битката за купата. В крайна сметка национален шампион по полицейска лична защита стана „Русе-1“ в състав Александър Йорданов и Светослав Бодуров. За подгласника „Русе-2“ се състезаваха Станислав Георгиев, Теодор Иванов и Милен Атанасов, който влезе в последната битка заради травма на колегата му Йорданов.
При индивидуалните срещи, в дисциплината „ката“ русенецът Светослав Бодуров заслужено стана първи при мъжете. В дисциплината „кумите“, в категория до 75 кг, русенците Станислав Георгиев и Светослав Бодуров се класираха на двете 3-ти места. В категорията до 84 кг в същата дисциплина русенецът Александър Йорданов зае второ място, след като не успя да влезе в последната битка заради травма, което доведе до служебната победа на опонента му.