Координирана едновременна акция на Криминална полиция и на звеното за бързи действия в четвъртък сутринта доведе до задържането на 53-годишен дилър на дрога в Мартен и на негов 39-годишен съучастник в Бръшлен, който отглеждал марихуана в двора си в Бръшлен. 
В Мартен е атакувана къщата на известния в миналото автокрадец Радослав Б. При извършените обиски са открити 125 грама амфетамин и субстанции за разреждането му за общо над 2300 лева, 11 цигари с марихуана и комплект крадени регистрационни табели за автомобил. Ветеранът от криминалния фронт е вкаран в ареста за 72 часа, но мярката ще бъде удължена, тъй като в момента изтърпява условна присъда за кражба на цяло предприятие за добиване на криптовалута в Троянско през февруари миналата година. 
Радослав и негов приятел от Ряхово разбрали за свъхмощните компютри за "копаене" на биткойни в курортно селище и атакували къщата на собственика, който въртял бизнеса съвсем легално. След като двамата крадци успели да отмъкнат всичките 23 машини за 115 000 лева в къщите си в Мартен и Ряхово, те започнали да трупат биткойни, но полицията много бързо стигнала до тях, защото засякла, че на пазара за криптовалута внезапно са се появили двама нови играчи в Русенско. Двамата бяха арестувани през април и откарани в Ловеч, където съдът им наложи условни присъди от три години затвор с по пет години изпитателен срок. Точно по тази причина Радослав този път няма как да се размине със затвора и ще трябва да излежи и старата, и новата си присъда.
В хода на разпитите е установено, че 39-годишният мъж в Бръшлен отглеждал миниплантация за марихуана в двора на къщата си. Продукцията той продавал на Радослав, който пък я разпространявал из страната.
Работата на полицията продължава, като предстоят и допълнителни действия за документиране на престъпната дейност на двамата съдружници в наркопредприятието.