20-годишно момиче бе убито, а животът на баща му виси на косъм след нападение с нож от изоставения мъж на младата жена, която оставя 4-месечно сираче. Клането в ромската къща стана вчера около 6 часа сутринта в Глоджево и дълго ще отеква в тихото градче, което се появява в криминалните хроники рядко и обикновено с хванати пияни шофьори.
Жертвата живеела с 27-годишния си палач в Пловдив, родило им се дете, но нещата помежду им не вървели и тя се прибрала у дома с бебето. Мъжът й обаче решил да си я върне на всяка цена и в 6 часа вчера, във фаталния петък, 13-и, сутринта потропал на вратата на родната й къща. Бащата излязъл и го отпратил да си ходи, но това само разярило зетя и той забил нож в гърдите му. Когато се появила жена му, ударите с нож се посипали по цялото й тяло, като един от тях нанесъл особено тежки поражения на жизнено важни вътрешни органи. Майка й също отнесла нож в бъбрека.
Сигналът за клането бил подаден на тел.112 в 6 часа от служител на близката бензиностанция, който първоначално съобщил за двама убити и ранени. Пристигналите линейки закарали нападнатото семейство в болница "Канев", където въпреки огромните усилия на лекарите момичето почина няколко часа по-късно. Продължава борбата за живота на баща й, най-леко ранена е майката, която бе оперирана заради пробита капсула на единия бъбрек.
27-годишният убиец е задържан близо до къщата, която окървави и зачерни завинаги от светкавично отзовалите се полицаи. Очаква се в началото на другата седмица съдът да постанови постоянното му задържане в ареста.