"Харесва ми града. Доволен съм от работата на Пламен Стоилов. Въпреки това няма да го подкрепя за нов мандат, защото искам да освежа партията. Стоилов остава в партията, помага с всичко момчето, ето виждате и сега. Никой от нас не е женен за поста си. И кметът ще почине, ще помага. Както виждате, с мен е навсякъде. И в сряда на изпълнителния съвет казах, че това е последен път, в който пускам кметове за повече от трети мандат.

Ние правим много неща, но винаги има един-два негатива, и те ти го прикачват и започват да се упражняват върху него“. Това каза премиерът Бойко Борисов, след като се разходи по новата пасарелка до Облеклото, която все още не е напълно завършена, но беше отворена специално за посещението на премиера. Преди това заедно с кмета Пламен Стоилов Борисов обиколи града, за да провери работата по инфраструктурните обекти. Новият кей в Русе ще стане най-красивото място в града, посочи премиерът, който се придвижи дотам с джипа си.  
Борисов беше в Русе, за да се срещне с кандидат-кмета на ГЕРБ Диана Иванова, затова посети и Гимназията по облекло, която тя управлява. Там се огледа в уникално венецианско огледало, инкрустирано със седеф.
Сигурно затова изглеждах по-красив, пошегува се свойски премиерът.
Що се отнася до изказването на Стоилов по време на номинационното събрание на партията в града, че не усеща подкрепа от партията, коментарът на Борисов беше: „Вижте сега, има емоции. Два пъти съм си ходил, да не мислите, че е приятно. Имаме кауза, имаме много неща да правим и аз се надявам, че Стоилов ще стои до мен“. 
Попитан дали моделът „Фандъкова“ е успешен в Русе, той каза, че Диана Иванова е уважаван директор и с помощта на цялата партия, на правителството ще успее.
Бих предпочел да ме питате за държавни дела, а не за предизборни, защото съм дошъл по работа, каза още той. 
Във връзка с кандидатурата на Елеонора Николова за кмет премиерът посочи, че има отлични отношения с нея, работили са и я уважава. Елеонора поне не е дошла да ми говори против всички. Пожелавам й успех, ние си имаме наш кандидат, подкрепяме си я, партията стои зад нея, Стоилов помага, каза още той. 
По темата за трети мост над Дунава Борисов призна, че не е оптимист. 
„Ще пуснем пътя до Боаза, до пресичането с пътя Русе-Велико Търново. Търговище-Шумен се строи много усилено. Ако всяко правителство беше правило по една магистрала, сега нямаше да ме питате. Ние правим седем наведнъж. В същото време всеки ден се иска. Русе-Търново два лота са на финала“, каза премиерът.
Той коментира и темата с военния завод „Дунарит“: 
„Ако се стигне до публичен търг за „Дунарит“, със сигурност държавата ще го изкупи. Гарантирам го 100%. Толкова ми омръзнаха аферите около този важен, стратегически и работещ завод, че и отгоре ще дадем на търга и ще си го купим. Ще бъде 100% само държавен. Това мога да гарантирам. Докато съм някакъв и имам някаква власт, това ще стане“, категоричен бе той. 
Борисов посети и обновената гимназия „Христо Ботев“ и каза на учителите, че са му изключително важни. Премиерът беше придружен от министъра на образованието и науката Красимир Вълчев, който връчи разрешение за ползване на учебното заведение. Такъв документ получи и директорката на Математическата гимназия Галина Бобева. Двете училища са изцяло обновени заедно с дворните пространства по проект на „Региони в растеж“.
След това обиколката на Борисов продължи към Бяла, където откри напълно реновирано училище и в типичния си стил сбъдна една 33-годишна мечта. Пенсионираната учителка по български и руски език, която е преподавала на сегашната директорка на училището и всички наричаха леля Маргаритка, му каза, че е мечтала да работи в тази сграда, но не е имала късмет. Премиерът я поведе към министър Вълчев и началника на просветния инспекторат Росица Георгиева и разпореди да й намерят място за една година. А леля Маргаритка, за която депутатът Пламен Нунев няколко пъти каза, че му е съученичка, застана пред микрофоните заедно с Бойко Борисов и пожела успешна учебна година на деца, учители и родители още преди официалното й откриване.