Имотни проблеми са в основата на тормоза, на който русенец e подложил сестра си от 3-4 месеца, каза за "Утро" окръжният прокурор Георги Георгиев, след като се замосезира от вчерашната публикация във вестника "Няма кой да спаси жена от заплахите с убийство на психично болния й брат".
От разпоредената незабавна проверка се разбрало, че в Районна прокуратура действително са постъпили два сигнала от русенка, че брат й е с психични проблеми, не я допуска до апартамента си да го наглежда и я заплашва със смърт.
Тогава прокуратурата е разпоредила проверка на Първо РПУ. Униформени открили визирания в жалбата Сунай Рахми Али и го разпитали. Пред тях той заявил, че родителите му са починали, а сестра му искала да го вкара в Психодиспансера и да му отнеме жилището. Затова не я пускал в наследствения им апартамент. 
След разпита Сунай е прегледан от психиатър на 16 юли, който две седмици по-късно е излязъл със становище, че пациентът е добре, лекува психичното си заболяване и не е опасен за околните. Веднага след това униформените му издали предупредителен протокол да не заплашва сестра си и да й осигури достъп до апартамента на родителите им.
Днес разпоредих повторна проверка, за да се види дали през август и септември този мъж е подновил заплахите въпреки връчения му предупредителен протокол, посочи прокурор Георгиев.
Резултатите от нея ще станат ясни до 10 дни.