Началникът на пожарната в Бяла гл.инспектор Красимир Владов бе награден с почетен медал на МВР на вчерашното възпоменателно събиране на РД "Пожарна безопасност и защита на населението" пред Паметника на загиналите при изпълнение на служебния им дълг пожарникари на бул."Трети март". Наградата е за безупречна служба и във връзка с навършването му на 60 години на 13 октомври, когато ще му бъде последният работен ден преди пенсия. Заповедта е подписана от вътрешния министър Младен Маринов, а областният управител Галин Григоров връчи наградата на Владов.
14 служители получиха писмени похвали от началника на пожарната комисар Димитър Павлов и от директора на НД "ПБЗН" Николай Николов.   
В последните месеци, в една сложна епизоотична обстановка, вие бяхте хората, които помогнахте да се справим с последствията от африканската чума по свинете, вие бяхте хората, без които проблемът все още щеше да бъде факт. Всички вие сте хора, за които говорим, че спасявате човешки животи. Сега наистина попаднахте в много деликатна ситуация и се справихте перфектно. Благодаря ви и дълбок поклон, обърна се към огнеборците Галин Григоров.
На събитието присъстваха още зам.областният управител Валентин Колев, директорът на ОДМВР старши комисар Теодор Атанасов, заместникът му комисар Илиян Енчев, началникът на Районен център 112 Полина Трендафилова и представителят на общината Георги Игнатов, който поднесе на Димитър Павлов поздравителен адрес от името на кмета Пламен Стоилов.