Волейболният отбор на "Дунав" получи официална покана за предсезонен турнир във Варна. Първоначално русенският тим не бе сред предвидените от домакините участници. 
Турнирът ще се проведе на 4, 5 и 6 октомври. Съгласно готовата вече програма дунавци ще играят в трите дни последователно с "Лукойл Нефтохимик" /Бургас/, "Черно море" /Варна/ и "Добруджа" /Добрич/.
А треньорският тандем Даниел Милушев-Красимир Миронов повика за подготовка при мъжете юношата Александър Дяков. Дяков е едва на 15 години. Той играе на позицията център. 
"Ще му дадем шанс, както дадохме преди време възможност за изява на Симеон Добрев. Резултатът е, че Симеон стигна до националните юношески отбори. Хубаво е младите да се учат покрай по-опитните волейболисти. Ясно е, че Дяков няма да бъде първи избор, но и с по няколко минути на мач ще расте", коментира пред "Утро" Красимир Миронов.
Днес той и Милушев ще пътуват в София, където ще се тегли жребият за новото първенство в Суперлигата. То ще започне през втората половина на октомври. 
"Дано мачовете ни в първите ни няколко кръга да не са с тежки съперници и фаворити за титлата", пожела си Миронов.