Русе е един от осемте града, в които за поредна година Софтуерният университет организира безплатно обучение по "Programming Basics".
До момента през обученията са преминали над 90 000 души от повече от 40 града в страната. С тази инициатива Софтуерният университет се стреми да допринесе още повече за развитието на сферите на технологиите и образованието и да покаже възможностите пред потенциалните софтуерни таланти за лесно навлизане в една от най-перспективните сфери на 21-ви век, посредством достъпно обучение.
В курса потенциалните софтуерни таланти ще могат да разберат дали програмирането е тяхното призвание, като се запознаят с основните логически концепции на софтуерната разработка.
Занятията се водят от някои от най-добрите специалисти в индустрията, което е изключително ценен елемент за студентите, желаещи да получат реални и приложими знания. А обучението със засилена практическа насоченост пък помага да се прилага своевременно всяко новопридобито умение.
Обучението ще се проведе в Русенския университет, лектор ще бъде Коста Николов. За участие в него се кандидатства на адрес https://softuni.bg/apply.                      У