Настоящият кмет на Ветово от коалиция "Бъдеще за всички" Георги Георгиев най-вероятно ще се бори за пети мандат. Това подсказва и амбициозната тридневна програма, която общината подготви за празника на градчето. Концертите на известната народна певица Николина Чакърдъкова и фолк звездите Софи Маринова и Джина Стоева бяха сред най-ярките събития в разнообразната празнична програма за 45-ата годишнина от обявяването на Ветово за град. 
Няма взето решение. Все още обмислям дали да се кандидатирам, каза Георгиев. 
Както е известно, след местните избори през 2015 той и д-р Мехмед Мехмед от ДСП водиха безпрецедентната съдебна битка с броене на бюлетини кой е законно избран кмет, а накрая се оказа, че Георгиев е големият победител с осем гласа повече.
Слухове във Ветово разнасят, че кандидати за кметове ще бъдат и заместниците на Георгиев - Ивайло Кадишев и Исмаил Селим.    
На последните местни избори сегашният кмет беше подкрепен от БСП, като и сега от партията няма да издигат свой кандидат. По всяка вероятност те отново ще подкрепят кандидата на коалиция "Бъдеще за всички". Водач на листата с общински съветници на БСП във Ветово ще бъде Георги Христов Георгиев, който сега е председател на групата в общинския съвет. В Сеново БСП отново ще заложи на Инна Георгиева, която и сега управлява градчето.