Русенската фирма "Полистрой-2001" се заемa с ремонта на разбитите тротоари на двата булеварда в квартал "Дружба" - "Васил Левски" и "Гоце Делчев", заради чието състояние сега пешеходците използват уличното платно. На местата, където е необходимо, ще се изградят нови, а тротоарите в зоната на кръстовището с ул. "Еленин връх" ще бъдат скосени, за да осигуряват достъп на хора с увреждания.
Има сключен договор с фирмата победител, като предстои да бъде открита строителната площадка, след което "Полистрой-2001" има срок от 45 дни за изпълнение на строителните дейности. 
Наред с ремонта на тротоарите в квартала ще има и нова велоалея за двупосочно движение по протежение на "Васил Левски" и "Гоце Делчев". В отделни участъци тя ще бъде самостоятелна, а в други ще е комбинирана за пешеходно и велосипедно движение. Трасето ще върви по северния тротоар на бул. "Васил Левски" до кръстовището с ул. "Еленин връх" и по бул. "Гоце Делчев" в участъка от "Васил Левски" до бул."България". Навсякъде ще бъде направено и ново алейно осветление.
За строителните дейности са предвидени 109 878 лева, които идват по проект на програма "Хоризонт 2020".