Джип отне предимството на лек автомобил и причини катастрофа, при която 20-годишен младеж е откаран в болница "Канев" с опасност за живота.
Сигнал за катастрофата на пътя за Разград е получен на тел.112 в 12.03 часа. Джип "Мицубиши" излиза от страничен път в ниската част след разклона за Бъзън, без да даде предимство на движещо се към Русе БМВ и предприема ляв завой, макар че това е забранено. 20-годишният шофьор на лекия автомобил прави опит да избегне удара и се блъска челно в идващ насреща контейнеровоз, въпреки че водачът му се изтегля максимално вдясно. От силния удар БМВ-то излита в нивата, а младежът е настанен в болница със счупени крак, таз, ребра и рани по тялото. 
Като вижда какво е предизвикал, шофьорът на джипа се връща да помогне на момчето и изчаква идването на екип от КАТ.
Пет минути по-късно 32-годишен водач на "Субару Форестър" влиза в кръговото кръстовище на бул."Тутракан" срещу Пристанищния комплекс, блъска се в бордюра вдясно и се обръща по таван на тревата в средата на кръга. За късмет успява да излезе невредим от колата през багажника и прегледът на екипа от Спешна помощ установи само драскотина по челото му.
Пробата му за алкохол на водача е отрицателна, тест за наркотици не му е правен поради негов отказ. Причините за инцидента са в процес на изясняване, най-вероятно проблемът е бил в скоростта на движение.