Упорит слух, че ФК "Дунав" ще има скоро нови собственици, върви из Русе. Въпросните хора лично довели турския футболист Беркан Дурду, който дойде изненадващо и светкавично подписа договор. 
Истината е, до която се добра "Утро", е, че Дурду наистина е човек на евентуалните нови собственици. Тях обаче все още ги няма никакви и реално не са вкарали нито стотинка. Според напълно сигурен наш източник става дума за бизнесмени от Иран, договор с които бил подписан в началото на август. Клубният президент д-р Симеон Симеонов държал да удостоверят първо, че ще преведат по сметка необходимия капитал, с който да гарантират финансовото здраве на отбора. До момента нямало абсолютно никакво постъпление, като иранците си измисляли десетки причини за бавене на превода.    
Д-р Симеонов отдавна търси хора, които да поемат финансирането и управлението на клуба. Първите му опити бяха през пролетта, когато в Русе пристигнаха установили се в Германия турски бизнесмени. Те обаче си тръгнаха.
Само преди месец и половина д-р Симеонов поиска среща с феновете от "Дунав завинаги", на която заяви в прав текст, че възнамерява да напусне президентския пост, тъй като се чувствал уморен и изчерпан, а и искал да се посвети изцяло на лекарската си професия. 
Той предложи на феновете да получат акциите срещу символичния 1 лев, или да се заемат с търсене на спонсор. Д-р Симеонов обясни тогава, че турците, проявили интерес през пролетта към клуба, се оттеглили, тъй като не били очаровани от инфраструктурата на Градския стадион и от слабата посещаемост на мачовете. Клубният шеф дръпна обаче завесата с признанието, че продължава да търси нови собственици и дори показа набързо кореспонденция между него и евентуални инвеститори /вероятно е ставало дума за иранците/.