С концерт на народния певец Райко Кирилов и примата на българския фолк Глория Борово чества 35 години от обявяването си за град. За празничния дух на боровчани допринесоха изпълненията на танцов състав "Боровски ритми", както и на децата от детска градина "Славейче", а тържествата по традиция завършиха с пищна заря. По време на официалната церемония със званието "Почетен гражданин на община Борово" беше удостоен председателят на земеделска кооперация "Бряст" в Брестовица Красимир Костадинов. 
Кметът Валентин Панайотов отличи и млади спортисти от Борово, които са допринесли за издигането авторитета на общината. Панайотов поздрави съгражданите си, като припомни какво е постигнато през мандата - ремонти на читалища, пенсионерски клубове, училища, детски градини, спортни бази и улици, както и повече качествени социални услуги.
Сред гостите на празника бяха зам. областните управители Валентин Колев и Свилен Иванов, които подариха икона на Света Богородица с пожелание да закриля града, а също и депутатите Пламен Нунев, Светлана Ангелова и Андриан Райков, председателят на общинския съвет в Русе и ректор на Русенския университет проф.Христо Белоев, директорът на областната дирекция на МВР Теодор Атанасов, кметове и общински съветници.