За година и нещо, откакто съм в Русе, са ме спирали познати и непознати хора и са ми казвали да се кандидатирам отново за кмет. Нямам пари, нямам мощна партия зад гърба си, но ето - молихте ме, искахте и аз съм пред вас, и очаквам подкрепа. С тези думи потвърди влизането си в кметската надпревара известната юристка и бивш кмет Елеонора Николова. Това е трето нейно участие в кметски избори, като първите две през 2002 и 2003 година бяха спечелени категорично. 

За готовността на бившата депутатка и дългогодишен шеф на националния антикорупционен център БОРКОР отново да се състезава за най-важния пост в общината „Утро“ съобщи в петък. 
В политически аспект изборите ще са трудни, защото всичко е спазарено. Партиите се чувстват много луксозно и всички имат нещо да получават. Моята кандидатура ще разбърка малко картите, защото аз мога да дам само знания. Но най-големият проблем ще е апатията и страха сред хората. Това ще е един социален експеримент дали гражданите могат да загърбят апатията и страха, посочи още Николова. Тя подчерта, че кметът трябва да е човек, който да говори и да чува гражданите, като допълни, че сега общината и всички институции са заключени. 
Градът е изоставен. Отдавна не сме като Бургас, Пловдив, Стара Загора, малко по-добре сме от Видин. Имам знанията, уменията, възможностите да осигуря сериозни инвестиции за Русе, каза още Николова, като отбеляза, че ако стане кмет, ще си избере екипа чрез конкурси, който да включва най-добрите специалисти, доказали се в практиката.
Бях кмет след Димитър Калчев, когато Русе беше обявен за първи частен град и знам какво заварих. Любопитна съм какво ще заваря сега. Дневният ред ще го пиша аз, а не партиите, които ме подкрепят, каза още Николова и допълни, че ще разчита на подкрепа не на партийните лидери, а от партийните членове.  
Сред членовете на екипа, който организира вчерашната среща, бяха бившият зам.-кмет по строителството по време на управлението на Николова Велизар Ранев и д-р Йосиф Новаков, а голяма част от присъстващите в залата бяха представители на десни формации - лидерът на СДС в Русе Станимир Станчев,  бившият зам.-министър на икономиката Даниела Везиева, бившият областен председател на СДС, а сега член на Националния съвет на партията Драгомир Драганов, бишият началник на РУО Димитър Райнов, председателят на Русенската стопанска камара Красимир Ениманев, който бе сред номинираните за кандидат-кмет от БСП. 
Предстои да се уточни дали кандидатурата на Николова ще бъде издигната от партийна коалиция или инициативен комитет, като тя очаква подкрепа от политическите партии в дясно.
Заявявам моето желание за участие, а подкрепа ще търся и допускам, че ще я намеря, каза тя.