Централният нападател на "Дунав" Ахмед Ахмедов-Мечо бе избран в атаката на топотбора на Ефбет Лига след 8-ия кръг в елитното ни първенство. Таранът вкара гол в мача срещу "Черно море" и така донесе точката на своя тим.
Според анализаторите на сайта "Гонг" и "Диема" титулярната единайсеторка на най-добре представилите се футболисти изглежда така: Ренан Дос Сантос /"Лудогорец"/, Жордан Икоко /"Лудогорец"/, Станислав Манолев /"Лудогорец"/, Раул Албентоса /ЦСКА/, Драгош Григоре /"Лудогорец"/, Светослав Дяков /"Лудогорец"/, Красимир Станоев /"Етър"/, Даниел Младенов /"Етър"/, Емил Гъргоров /"Витоша"/, Ахмед Ахмедов /"Дунав"/ и Греъм Кери /ЦСКА/.
За треньор на тази формация е определен наставникът на "Етър" Росен Кирилов.
"Ахмед Ахмедов е нестандартен футболист. На пръв поглед не блести с нещо особено като техника и тактика, но има едно "криво" пласиране, което обърква защитниците. Обикновено играе с гръб към вратата и понеже е силен физически, затруднява доста отбраната на съперника. Мисля, че е много важен играч за "Дунав", коментира пред "Утро" помощник треньорът на ЦСКА Ивайло Станев, който се възползва заради паузата в първенството и се завърна за кратко в родния Русе.
Изглежда Мечо ще се набива все по-често в очите на специалистите, защото и селекционерът на националния отбор Красимир Балъков заяви преди няколко дни, че следи изявите му.
Недостатък при него е, че все още отпада физически към края на мача, но в случая има обяснение, тъй като работи усърдно през цялото време. В техниката и импровизацията му обаче има видимо израстване.