62 дежурни екипа на "Електроразпределение Север" ще бъдат в готовност да реагират по време на предстоящите празнчни дни при възникване на повреди по електроразпределителната мрежа в областите Варна, Добрич, Силистра, Шумен, Търговище, Велико Търново, Габрово, Русе и Разград. Екипите са оборудвани със специализирани автомобили, инструменти и материали, и поддържат постоянна връзка с Центровете за управление на мрежата за обмен на информация.
Електроразпределителното дружество преустановява всички планови прекъсвания по мрежата в Североизточна България по време на празниците.
Отчетниците на "ЕРП Север" ще отчитат консумираната електрическа енергия по график.
Денонощният телефонен център на компанията 0700 1 61 61 е на разположение на клиентите за информация и за подаване на сигнали в случаи на непредвидено прекъсване на електрозахранването.
През празничните дни клиентите на компанията могат да заплатят сметките си за консумирана електроенергия безкасово по начините, описани на интернет страницата на компанията: https://www.energo-pro.bg/bg/Nachini-na-plashtane-Bitovi-klienti. На 6-и, 22-ри и 23 септември касовите салони на "Български пощи" няма да работят, а на 7-и и 23-ти ще работят с обичайното съботно работно време.