Новата модерна спортна зала на три етажа в русенското училище "Васил Левски", която ще разполага с многобройни екстри, ще струва 3 милиона лева. Това става ясно от обявената обществена поръчка за избор на фирма, която да се заеме с изграждането на спортната зала с басейн в най-многолюдното русенско училище.
В бюджета за тази година е осигурено частично финансиране от 295 000 лева. Останалите средства ще се осигуряват поетапно с приемането на капиталовия бюджет за съответната календарна година. 
Съгласно разработения архитектурен проект ще бъде изградена топла връзка с основната сграда. Самата зала ще разполага с 600 места. Ще има терен, предназначен само за волейбол, баскетбол и хандбал. На втория етаж ще има кафе-сладкарница с панорамно остъкление към игрището, но и навън. В приземния етаж пък ще се намира 25-метровият басейн с 5 коридора, а на нивото на басейна ще има още фитнес зала, спа център със солариум, парна баня и джакузи. Водата в басейна ще се затопля със соларни панели, монтирани на покрива на цялата сграда.
Спортната зала ще се използва преди всичко за часовете по физкултура на учениците от "Васил Левски", но заедно с това ще се предоставя и на спортни клубове. Така най-сетне децата от най-големия квартал на града - "Дружба" 1, 2 и 3, където живеят 58 600 души, ще има къде да спортуват. Идеята е, когато залата бъде готова, треньорите да дойдат, да си изберат деца за различните видове спорт и да използват залата за подготовка по волейбол, футбол, баскетбол, гимнастика, акробатика и други.
Кои са фирмите, които искат да се заемат с изграждането на модерната спортна зала, ще стане ясно на 26 септември.