Всички депутати от партия „Атака“ напускат парламентарната група на „Обединени патриоти“, стана ясно на брифинг в парламента.

След като в края на миналата сесия от групата на патриотите бяха изключени лидерът на партията Волен Сидеров и съпартийците му Павел Шопов и Десислав Чуколов, днес солидарност с тях проявиха останалите четирима народни представители – Явор Нотев, Николай Александров, Станислав Станилов и Маргарита Николова.

„Напускаме след поредица от действия и решения, които станаха възможни в групата след завръщането на г-н Валери Симеонов в българския парламент. Позорно завръщане, след месечни протести. Прогонен от изпълнителната власт, той намери своето място в българския парламент, като че ли тази свещена сграда е приют за провалени политици“, заяви Явор Нотев.

Той подчерта, че със завръщането си Симеонов е започнал стриктно да следи за присъствието на депутатите в залата, както и за участието им при гласуванията. „Като че ли това е най-важната и фундаментална част, от значение за изпълнението на предизборната програма на ОП“, коментира Нотев.

След напускането си на групата той ще трябва да се раздели и с мястото си на заместник-председател на парламента, като все още не е ясно кой ще го замести.

Дали „Атака“ минава в опозиция или ще продължи да подкрепя управляващото мнозинство обаче, според Явор Нотев зависи изцяло от решенията и идеите, които правителството ще иска да претвори в работата на парламента.

„Аз не мога да коментирам или обсъждам решението на нашите колеги. Мисля, че ние постъпихме колегиално като изключихме от групата само хората, които не идваха на работа. С останалите четирима колеги работихме добре. След като такова е тяхното решение, ние го приемаме“, бе отговорът на лидера на НФСБ и депутат от групата Валери Симеонов.