Искрен Веселинов за трети път влиза в битка за кметския пост в Русе. Новината косвено съобщи лидерът на партията Красимир Каракачанов и така бе сложен край на догадките кой от четиримата номинирани ще се включи в кметската кампания - депутатът Веселинов, областният управител Галин Григоров, общинският съветник Иво Пазарджиев или Луиза Попова от гражданската квота.
"Аз съм предложил на г-н Борисов и на ръководството на ГЕРБ подкрепа за нашата кандидатура в Русе - изключително силна кандидатура, която два пъти отива на балотаж срещу досегашния кмет на ГЕРБ, като за сметка на това ние сме готови да ги подкрепим в 5-6 други областни центрове. 
Ние сме партньори и трябва да търсим това, което ни обединява“, заяви Каракачанов по време на традиционното честване на паметта на Тодор Александров край гроба му до параклиса „Свети Илия“ край село Сугарево.
Не се знае какво ще бъде окончателното решение. Днес и утре на заседанието на Изпълнителния комитет на ВМРО в София се обсъждат кандидатурите. В четвъртък ще се съберем в Русе и ще обявим решението, каза Искрен Веселинов. 
Преди седмица той коментира във фейсбук профила си, че окончателният избор на кандидат за кмет се бави, тъй като от ВМРО гледат на местните избори достатъчно сериозно и не искат Русе да пропусне шанса за промяната, която му е нужна след управлението на ГЕРБ и БСП.
Въпреки че на предишния местен вот затвърдихме мястото си на втора политическа сила в общината, явявайки се самостоятелно, сега се надяваме, ако постигнем желаното, да бъдем не втора, а първа политическа сила и да гледаме с още по-голяма увереност в крайната победа, написа Веселинов, който в последните две кампании стигна до втори тур срещу Пламен Стоилов.