С пристигането на горещия сезон, няма как да се отрече, че най-големия летен деликатес е сладоледът. Почти всеки обожава този продукт от ранно детство, но малко се знае за неговите полезни свойства. 

По някаква причина майките се страхуват да угаждат на децата си с допълнителна порция сладолед, но толкова ли е опасен той? Лекарите казват, че студеното ястие не винаги представлява заплаха, но е много важно да е високо качество. 

Те отбелязват, че благодарение на сладоледа можем да се охладим в горещото време, но трябва да внимаваме с излишната захар. 

Диетолозите смятат, че няма как да пострадате от една доза на ден, стига да го консумирате през деня, а не преди лягане. Дори да сте на диета, те позволяват 2-3 пъти седмично да съгрешавате със сладолед. Те изтъкват, че в него се съдържа калций. 

Експертите смятат, че мнението за опасностите от сладоледа е преувеличено и е противопоказано само за тези, които страдат от алергии към млечни протеини. Продуктът повишава настроението и понижава кръвното налягане. Митът не съответства на реалността, че сладоледът може да бъде ви разболее, напротив, много помага при болки в гърлото.