Добре позната на полицията професионалистка е арестувана за дръзката кражба на четири кутии сирене от магазин "Еленски Балкан" на Централния пазар, след което снимките й бяха разлепени по витрините на магазините от едноименната верига в Русе. 
30-годишната М.М., чиито действия на местопрестъплението заляха интернет, а "Утро" публикува снимката й, атакува магазина в понеделник малко след 13 часа. Започва да разиграва продавачката с различни поръчки, иска ту извара, ту кашкавал, вади кутии сирене от хладилната витрина и изведнъж започва да вика на преминаващ по тротоара въображаем познат. Излиза на улица "Шипка" и повече не се връща.
Продавачката Вилдан Хамзова се усъмнява, че нещо не е наред и проверява хладилната витрина, от която липсват по две кутии краве и овче сирене за 27.80 лева. След като управителят на магазина подава жалба и показва записите от видеокамерата, полицията веднага идентифицира крадлата и я арестува. Материалите по случая днес ще бъдат предадени в прокуратурата.
Това е най-използваната от М.М. схема за кражби, разказаха запознати с криминалното досие на задържаната. Тя се облича прилично, винаги ходи гримирана и грижливо сресана. С външния си вид и школуваното си поведение внушава доверие на персонала на набелязаните магазини, издебва удобен момент и действа. Така задига най-различни стоки, които после продава на половин цена.
Кариерата й започнала с кражба на бутилки уиски от магазин в квартал "Възраждане", но собственикът я усетил, залепил снимката й на витрината и тя повече не припарила там. След това се насочила към дребни промешлени стоки в хипермаркетите, но бързо била заловена от охраната. Преминала на дрехи, но те трудно се продавали и специализирала кражби на млечни продукти, за които винаги имало кандидати. След такъв удар в Басарбово снимката й отново била залепена на витрината. 
За много от кражбите М.М. е задържана и материалите са внасяни в Районна прокуратура и респективно в съда, но по образуваните дела още няма решения и затова тя е на свобода и продължава както си знае.