Художникът Кънчо Кънев, който пристигна от Хага, за да открие самостоятелна изложба в родния си град, ще подари още едно емоционално изживяване на русенските ценители. След като на откриването той събра неимоверно много хора, ден преди закриването на своята експозиция художникът ще направи демонстрационно рисуване пред публика. Това ще бъде своеобразно продължение на темата на изложбата - "Диалози", като авторът иска да продължи тези непринудени разговори със зрители, с колеги, с млади бъдещи живописци. 
В петък от 18 часа в Художествената галерия, в залата с творби на стари майстори, Кънчо Кънев ще използва различни техники, за да рисува пред очите и в компанията на всички, които пожелаят да надникнат в тайните на творческия процес. 
Иска ми се хора, които отдавна не са влизали в галерия, да дойдат и да се докоснат до изкуството, каза Кънчо Кънев. Той ще се радва да влезе в диалог с всеки, който поиска да разговаря с него по различни теми - и за изкуството, и за живота. Човек, когато рисува, е изключително откровен, иска ми се да споделя тези откровения с повече хора, призна авторът. Той очаква да се състои диалогът между него и зрителите, а също и онзи незрим разговор със старите майстори, чиито творби присъстват в залата. 
Изложбата, която направих в Русе, за мен ще остане като много важно и топло събитие за цял живот, каза Кънчо Кънев, дни преди да си замине за Холандия. Искам всички преживявания тук, в това число и срещата в петък, да останат за мен онези малки парченца от калейдоскоп, които аз ще анализирам едно по едно в  моето ателие-изповедалня в Хага, добави художникът. 
Ако някой пожелае, ще може да си купи рисунка на Кънчо Кънев, средствата, които се съберат от евентуални продажби, художникът ще дари на деца в нужда, каза директорката на РХГ Елена Великова.