Млади русенски таланти представиха отлично града на международния конкурс "Речни ноти" в Тутракан. Журито с председател композитора Хайгашод Агасян, в което бе поканен и русенският диригент Димчо Рубчев, оцени високо изпълненията на дарованията от Малката Виена. 
Три първи места спечелиха възпитаници на студио "Слънчеви ноти" с ръководител вокалния педагог Наталия Константинова. Това са 6-годишният Мартин Колев, 9-годишният Мартин Сиромахов и 12-годишният Никола Желязков. Освен наградата призьорите получиха също и покани за конкурси в чужбина - Никола за "Бозторгай" в Казахстан, Мартин Сиромахов - за "Орфей в Италия" на Ботуша и Мартин Колев - за "Короната на Орфей" в Гърция. 
Дария Стефанова на 7 години, също от "Слънчеви ноти", се класира на второ място и също е поканена на конкурса в Гърция. В категория "Вокални формации" дуетът Мартин и Васил Сиромахови от детска вокална група "Слънце" спечели второ място. 
Трето място журито присъди на 9-годишната Виктория Петкова от вокална група "Приста Джуниър" с ръководител Доротея Бальовска. Виктория получи покана за музикален фестивал във Венеция.