Взехме решение и изпратихме Пламен Георгиев като консул във Валенсия. Това каза премиерът Бойко Борисов по време на откриване на завод в Костинброд.

„На заседание на Министерския съвет за мен дойде изненадващо предложението за смяната на Данчо Дяков. Вкарах го на Министерски съвет и сега трябва да решават кой да е“, каза Борисов.

Премиерът отказа да коментира повече около случая с българския консул във Валенсия, а наблегна на развитието на България. Той добави, че посланиците на Америка и на Гърция са казали, че в България има много добър климат.

„Казаха, че страната ни има много инвестиции и рекорден износ за всички времена - 27 млрд. лв.”, заяви Бойко Борисов.

"Пия кола само за награда. Едно време пиех много като състезател. А сега, като съм направил нещо хубаво вече, слагам си лед и изпивам една", каза премиерът.

"Не му отива на Шипка, на такъв ден да говори такива неща.", възмути се министър-председателят по адрес на Радев.

"Предишния ден в сряда на МС дойде светкавично, изненадващо за мен писмо за съгласуване за смяната на шефа на НСО. Вкарах го в Министерски съвет, гласува се и сега трябва да си решава кой ще назначи", уточни Борисов пред журналисти. Нивото на инвестициите и износа са отговор на всички критики, категоричен е Борисов.