Голям пожар обхвана терен от над 100 дка сухи треви и част от боровата гора покрай жп линията между Средна кула и Долапите в близост до дом "Приста". Огнената стихия се разрази в събота късно следобед и продължи през нощта, а вчера противопожарен автомобил остана да дежури на място, защото на много места се появяваха вторични огнища, каза директорът на РД "Противопожарна безопасност и защита на населението" комисар Димитър Павлов. 
Голяма опасност имало пожарът да достигне до намиращия се наблизо дом "Приста" за възрастни хора с деменция, тъй като районът е обрасъл с големи храсти и е трудно достъпен за огнеборците. На помощ се е наложило да бъдат повикани всички пожарникари, които в събота са били в почивка. Така с 5 противопожарни автомобила и над 20 тона вода огънят е потушен, но борбата със стихията е продължила през цялата нощ на светлините от спецавтомобилите.
Причината за пожара тепърва ще се установява, но се предполага, че огънят е тръгнал от хвръкнала искра от влакова композиция.
В събота горяха и две паркирани коли пред бл.15 в "Дружба 3". Пламъците в този случай са тръгнали от изхвърлена незагасена цигара върху окосена трева срещу блока, която работниците оставили на място да изсъхне. Огънят се разразил много бързо и обхванал колите на мъж и жена. На едната предната броня е разтопена, а на другата е пострадала цялата предна част, включително и двигателят.