Два камиона с извънгабаритен товар блокираха Русе в събота в ранния следобед. Те пътуваха от Варна за Пристанище Изток в Русе, ескортирани от специализирани автомобили и коли на КАТ. Бавното придвижване на товара по пътя към Русе образува опашка от десетки километри, която изнервени шофьори, предимно с румънски коли, опитваха да изпреварят, но скоро се налагаше да се върнат в редицата, което пък изнервяше примерните шофьори. Читатели на "Утро" споделиха, че от разклона за Бъзън до Русе в най-горещото време са пътували един час на принципа "спри-тръгни" без никаква информация какво се случва.
След табелата за Русе товарът бе отбит по бул."Гоце Делчев" в посока Дунав мост. Патрулки на Първо РПУ спряха движението преди кръстовището на "Гоце Делчев" с бул."България", за да могат камионите да направят завой и да поемат към пристанището. Това предзивика ново задръстване по пътя за Дунав мост и недоволството на много шофьори.
Затова логичният въпрос е защо такъв огромен извънгабаритен товар не се придвижва през нощта, когато движението е слабо, както е в другите европейски страни, включително и в съседна Румъния.