11 оградни пана от старата сграда на професионалната гимназия по транспорт станали жертва на крадливи комбинатори.
Случаят е още от март 2014 година, когато стартирал ремонтът на бул."Тутракан" и се наложило премахване на оградата пред вече неизползваемото училище. Със задачата се заели домакинката на гимназията и група ученици и паната били нарязани с ъглошлайф. Работата обаче приковала вниманието на рецидивист, който веднага видял възможност да изкара някой лев. Скришом успял да отмъкне няколко пана и да ги скрие до дома си наблизо. Паната обаче били дълги около 2 метра, не се събирали в кола и се наложило да ги нареже, за да успее да ги натовари и закара до пункт за вторични суровини и повикал на помощ приятел.
Оказало се, че плячката от 11 оградни пана тежала солидните 254 килограма, срещу които двамата получили малко над 93 лева.
Рецидивистът побързал да направи самопризнания и да се споразумее с прокуратурата още през 2014 година - 8 месеца затвор. Помагачът му обаче едва сега стигна до съд и беше категоричен, че няма вина, тъй като не знаел, че паната са крадени, а просто вършел услуга. На първа инстанция Районният съд прецени, че той трябва да бъде наказан с 3 месеца строг затвор за това, че помогнал на своя познат и заедно предали оградата на вторични суровини, макар да предполагал, че е крадена. Съдът обаче го оправда по обвинението, че е съучастник в самата кражба. Присъдата може да се обжалва.