До първия учебен ден движението по затворения от началото на юли бул. "Липник" между кръстовищата на "Ялта" и "Олимп" ще бъде пуснато. Това увериха от управата на русенската фирма "Пътинженеринг". 
Тя изпълнява модернизацията на един от най-натоварените и критични участъци в Русе. Строителните дейности стартираха от южното платно, като успоредно с това беше направен нов отводнителен канал между ул. „Дебър“ и „Мъглиж“, който ще реши проблема с вечното наводняване под надлеза при всеки по-обилен дъжд. 
Това всъщност беше и най-трудният участък от реконструкцията на булеварда основно заради изграждането на новия отводнителен канал и най-тесния участък под жп линията. Това изискваше малко повече прецизност от изпълнителите и затова работата отне повече време. Настилките са подменени, сега предстои ремонт на тротоарите, прави се нова маркировка, сменят се светофарите и пътните знаци, ще има и изцяло ново улично осветление. 
От сряда ремонтът ще продължи в нов участък - от кръстовището на „Олимп“ в посока „Здравец изток“. Заради строителните дейности първоначално ще се стесни дясната лента на южното платно от „Олимп“ до улица „Котовск“. След като бъде отворено движението от „Ялта“ до „Олимп“, ще се наложи южното платно от „Олимп“ до мола да бъде затворено. Северното ще бъде отворено за двупосочно движение. Предвижда се, ако времето позволява, до края на годината да бъдат завършени ремонтните дейности и по двете платна. 
Рехабилитацията на булеварда се прави на етапи, за да се създават възможно най-малко неудобства за гражданите. Както е известно, необходимостта от подобряването на транспортно-техническите характеристики на булеварда възникна след ремонта на Кръговото кръстовище и пробива „Кауфланд“. Целта е да се елиминират задръстванията и да се намалят пътнотранспортните произшествия. Модернизацията на 4300-метровата отсечка е за малко над 5,6 млн. лева. Парите идват по съвместен проект между общините Русе и Гюргево по трансграничната програма. За отводняването на жп прелеза в участъка от „Дебър“ до „Мъглиж“ общината получи подкрепа от регионалното министерство.