Младият театрален критик и изследовател Йордан Георгиев написа книга за големия български режисьр Слави Шкаров. Тя вече излезе в авторитетното пловдивско издателство „Жанет 45“. В изданието авторът разказва на близо 270 страници за изключителния талант на Слави Шкаров да открива в класическата и  съвременната драматургия ракурси, които правят постановките му гениални. 
Слави Шкаров идва да работи в русенския драматичен театър „Сава Огнянов“ 28-годишен - през 1969 година, и остава в Русе до смъртта си през 1988 година. Тук той поставя „Ричард Трети“ от Шекспир, „Кръчмата под зеленото дърво“ от П.Ковачик, „Амадеус“ от П.Шафър, „Кошници“ от Й.Радичков, „Кучешко сърце“ от М.Булгаков и други пиеси, които неизменно събират пълни зали с публика. 
Авторът на книгата за театралния път на Слави Шкаров е роден през 1980 г. във Варна. Завършва средно образование в училището за деца с нарушено зрение „Проф. д-р Иван Шишманов“, а след това завършва право и журналистика в Софийския университет. По-късно защитава магистратура по програмата „Литература, кино и визуална култура“. От 2008 г. е автор и водещ на седмичното предаване за театър „Без маски“ в Радио „Алма Матер“.
Йордан Георгиев вече има две издадени книги - „Без маски“, сборник с интервюта с театрали като Александър Морфов, Леонид Йовчев, Мая Новоселска, Мариус Куркински, Пламен Марков и други известни имена, и „Без маски. Театралите говорят“ /2016/ с млади актьори и режисьори, които тепърва предстои да се обкичат с всенародна слава. 
Новата му книга „Геният и зануленото време“ ще има премиера на 18 септември в Пловдив в галерията на Кольо Карамфилов. В Русе ще бъде представена по време на второто издание на конкурса за млад театрален режисьор „Слави Шкаров“. Той ще се проведе от 11 до 13 октомври. Тази година селекционер е проф.Камелия Николова, която от 30 спектакъла на млади постановчици е откроила 4 работи. Това са Дина Маркова с „Животът е сън“ по Калдерон в театър „Азарян“, Делян Илиев с „Антигона и хората“ по Софокъл на Родопския драматичен театър в Смолян, Веселин Петров с „Хляб в джоба“ от Матей Вишняк на сливенския театър и русенеца Ивайло Ненов с „Три сватби и едно възкресение“.