В ЦСКА отново ври и кипи. 
Часове преди мача срещу "Дунав" "червените" се разделиха с двама футболисти. Божидар Чорбадийски бе пратен под наем в "Стяуа" за смешни, ако цитираната сума е вярна, 50 000 евро до края на годината, а италианецът Диего Фабрини хвана пътя за Румъния. Според мениджъра му той скъсал договора си по взаимно съгласие и ще стане играч на "Динамо" /Букурещ/.
От шумната лятна селекция с куп чужденци на практика за отбора играе само един - испанецът Раул Албентоса, който бе вкаран в състава за сметка на отстранения неизвестно докога от отбора Николай Бодуров. Шотландецът Тони Уот бе титуляр само в мача срещу "Арда", в който вкара два гола, Греъм Кели, безумно слабият Отабор и тръгналият си Фабрини влизаха от дъжд на вятър.
Според "Топспорт" централният нападател Уот ще започне сред 11-те и в двубоя срещу "Дунав". Това означава, че ЦСКА ще играе с трима в атака - Али Соу, дежурният напоследък голмайстор Евандро и шотландеца. Работата в средата на терена ще бъде оставена за Тиаго Родригес, Кристиян Малинов и Жанио Бикел. 
"Армията", също като "Дунав", страда от откровено колебливата игра на защитата си. Албентоса и Петър Занев изглеждат стабилни, но бразилецът Джеферсон е голяма дупка като ляв халф-бек. Младият Турицов още не може да влезе в ритъм. Много колеблив е и португалецът Нуно Томаш, когото бившият нападател на "Дунав" Исмаил Иса направи за смях в мача с "Черно море".
С две думи - ЦСКА не изглежда толкова страшен и непреодолим отбор. Важното е "Дунав" да сведе до минимум вересиите в отбрана, да не се отваря прекалено много и да използва всеки шанс. С новите неразбории в ЦСКА дунавци са с крачка напред към постигане на добър резултат.