Мачът в неделя между „Дунав“ и ЦСКА в Русе ще е особена тръпка за един човек. Не е тайна, че бившият елитен рефер Севдалин Петров е силно пристрастен към отбора на „армейците“, но в същото време отдаде много сили като ръководител за възраждане на русенския футбол. В навечерието на мача „Утро“ едва ли можеше да намери по-по-подходящ събеседник.

- Г-н Петров, "Дунав" или ЦСКА?
- /Смее се/. Много сложен въпрос! Все едно да питате кое от двете си деца обичам повече. Израснах с магията "ЦСКА", с голяма любов към този отбор. В юношеските си години бях много близо до "Дунав". Знаете, че опитах да дам всичко, за да съм полезен на русенския футбол. "Дунав" или ЦСКА? Сърцето ми е разделено на две.
- И все пак как бихте искали да завърши този мач?
- Може да е клише, но нека победата да е за по-добрия отбор. Всеки има нужда от точки. Гледах всички мачове и на двата отбора. В момента в ЦСКА виждам футболисти с качества за червената фланелка. Има обаче и хора, които откровено разхождат този свещен екип. ЦСКА не играе особено убедително, но при всички случаи изглежда фаворит. Играта на "Дунав" през първото полувреме срещу "Локомотив" /Пд/ ми се понрави. Ако дунавци повторят това представяне и не допуснат характерните си напоследък груби грешки в защита, могат да измъкнат нещо. Един равен резултат няма да ме изненада. Да го кажа така - ще се зарадвам, ако "Дунав" бие, така ще е и ако ЦСКА заслужи трите точки. Нали ви казах - сложно е.
- Какво очаквате като атмосфера на Градския стадион?
- Публиката ще я има. Все пак ще е неделя, мачът ще е от 18 часа. Иска ми да се видя пълни трибуни като във Велико Търново или Стара Загора, когато грандовете гостуват на "Етър" и "Берое". "Дунав" и ЦСКА заслужават пълни трибуни, а феновете - голям празник. Все пак говорим за мач от елита на България, а такива двубои обикновено се помнят с години. Особено ако си възможно най-близо до сцената.