Спортен модел "Фолксваген Голф" е запален умишлено вчера призори на ул."Лисец" в русенския квартал "Родина". Пожарът е предизвикан от поставен в основата на предните чистачки напоен с бензин парцал, който после е запален. Пламъците са били толкова силни, че са унищожили целия двигател и обзавеждането на купето.
Колата е на 40-годишен русенец, който работи в Гърция и преди няколко дни дошъл на гости на семейството си. Потърпевшият не е имал никакви пререкания и неуредени отношения с никого. Малко след 2 часа след полунощ вчера мъжът чул силен гръм и видял колата си да гори. Баща му веднага опънал маркуч, същото сторил и съседът от отсреща, на помош с кофи с вода се притекли и мъжете от останалите къщи на улицата. 
Повиканите пожарникари потушили напълно огъня за 20 минути, но колата е напълно унищожена.
Колата е с мощност 250 конски сили, явно някой ми е завидял. Не знам кой е, но скоро ще разбера, каза пред „Утро“ собственикът на автомобила.
Единственото хубаво в случая е, че голфът има пълно автокаско и щетите ще бъдат изплатени от застрахователя. Нервите и тревогите, разбира се, ще останат за собственика. Той пък ще може да разчита за възмездие, ако започналото досъдебно производство за умишлен палеж стигне до извършителя.