"Дунав" се подсигури с 12 волейболисти за новия сезон, научи "Утро". Договорите на шестимата нови състезатели вече са изпратени в София, където трябва да бъдат подписани от президента на клуба Стефан Делайе. Като се запознаят с условията по ангажиментите си в Русе /срок на договорите, заплащане и т.н./, контрактите ще бъдат парафирани и от волейболистите. От тяхна страна имало принципно съгласие да играят за русенския тим, така че едва ли някой ще даде отбой в последния момент, научи още "Утро". Имената на новите попълнения ще бъдат обявени официално най-късно до края на тази седмица.
На този етап дунавци ще разчитат на четирима местни волейболисти - Ангел Павлов, Владиимир Христов, Цанко Цанков и Симеон Добрев. Към тази група трябва да се причислят играещият треньор Даниел Милушев и либерото Антон Василеев, които имат действащи договори от миналия сезон. 
Първата тренировка преди новия сезон в Суперлигата трябва да се проведе на 25 или 26 август. Имало обаче вариант тя да бъде изместена за началото на септември. След едноседмична базова подготовка на русенски терен ще се търсят съперници за серия от контролни мачове и участие в предсезонни приятелски турнири. 
Както каза Даниел Милушев преди няколко дни за "Утро", целта пред отбора ще е да се утвърди и да запази мястото си в елитната дивизия още в рамките на редовния сезон.  
Първенството ще започне през октомври.