Трусовете в общинската администрация в Русе продължават, а от петима зам.-кметове вече са редуцирани на трима, след като неочаквано Наталия Кръстева подаде оставка. Вчера беше последният работен ден на Кръстева, която от октомври 2014 г. ръководеше тежкия ресор по комунални дейности. Новината за оставката й беше изненадваща, тъй като тя бе сред поддръжниците на кмета Пламен Стоилов за трети мандат и се подписваше заедно с вече бившия си колега Иван Григоров в политическите декларации в подкрепа на кмета. 

„Решението за оставката е мое. Молбата ми е депозирана, тръгвам си по мое желание и по взаимно съгласие. Както е ясно, бях част от политическия кабинет и трябваше след месец и половина да изляза в отпуск заради предизборната кампания. Ресорът е тежък и нямаше да мога да си позволя да се отдам на предизборната кампания и да работя за спечелването на изборите от ГЕРБ“, каза за „Утро“ Кръстева.
Наталия Кръстева, която е адвокат и е член на русенска адвокатска колегия от 2001 година, посочи, че на този етап няма планове. 
„Никога не съм била службогонец! Приоритет е семейството ми! Ще се посветя на него и на спечелването на изборите“, категорична бе Кръстева. 
Кръстева бе петият заместник на Пламен Стоилов, но след като Димитър Наков беше освободен в началото на месеца, а сега и тя хвърли оставка, Русе остана само с трима заместник-кметове.