Художникът Кънчо Кънев, който се завърна от Хага, за да направи първата си самостоятелна изложба в Художествената галерия в родния си град, събра десетки приятели, колеги и почитатели в петък вечерта на "Борисова" 39. Горещината не бе в състояние да попречи на много художници да дойдат да поздравят "русенския холандец", който посрещаше всички със сърдечна прегръдка и намираше хубава дума за всяка от срещите. В залата и около нея бродеха хора, някои от които принципно не си говорят един с друг от години - но явно Кънчо Кънев се оказа човекът, който може да ги събере на едно място и - нещо повече! - никой да не прави язвителни забележки или самонадеяни и самовлюбени изказвания. 
Очевидно за тази атмосфера допринесоха и работите на автора, който е нарекъл изложбата си "Диалог". В центъра на залата той е поставил своето посвещение на двама изключително близки и извънредно важни за него творци, отишли си без време - скулпторката Маргарита Пуева и живописецът и график Пламен Монев. С минута мълчание публиката в залата почете паметта на двамата. 
Директорката на РХГ Елена Великова представи най-новите търсения на художника, а той сподели съкровени мисли - за мечтата си да представи по-цялостно своето изкуство и в Русе и за своите "Диалози" с автори като Милко Божков и останалите "събеседници", които са го провокирали да създаде най-новите си платна, показани в РХГ.