Продължава претърсването на района около село Сотиря, съобщи на извънреден брифинг главния секретар на МВР гл. комисар Ивайло Иванов в сливенското село Сотиря.

“Запозодреният има предишни агресивни прояви спрямо деца”, допълни Иванов.

Заподозреният 21-годишен Мартин Трифонов е безработен, асоциален тип, няма приятелства, семейството му е в много тежко финансово положение, той е без образование, допълни още главният секретар на МВР. “Осъждан е и е лежал в затвора за прояви към негова близка”, допълни Иванов.

От МВР призовават хората в околните населени места да бъдат изключително внимателни, ако го видят. Мъжът е агресивен, защото няма пари и храна в себе си.

Мъжът има панически страх от кучета, съобщи още гл. комисар Иванов и допълни, че в момента полиция, жандармерия и военна полиция претърсват всичко, дори и много необитаеми вили във вилната зона на селото. Издирването продължава и с хеликоптер.

Към този момент Мартин Трифонов е основният заподозрян за убийството на момиченцето вчера.

БГНЕС припомня, че момиченце на 7 години беше намерено изнасилено и пребито до смърт в сливенското село Сотиря. Детето е намерено край пътя в края на селото в изключително тежко състояние около 15 часа в четвъртък. То незабавно е било откарано в болница, където почина.