Сексуални закачки към жена му прелели чашата и след няколко ракии мъжът решил да защити накърнената си чест. Това е една от версиите за причините, накарали Евгени Г. да подгони с нож в ръка комшия в събота вечерта в сливополското село Кошарна.
48-годишният мъж два пъти ставал свидетел на неприлични подмятания към половинката му от съсед, но стискал зъби и търпял. Въпросната вечер обаче пийнал и не успял да се сдържи и само намесата на съселянин предотвратила кръвопролитие. Обектът на гнева на Евгени все пак получил одраскване по гърдите и рана зад ухото, пострадала и жена му.
За стореното нападателят бе задържан, а вчера прокуратурата настоя да бъде вкаран за постоянно в ареста с тежкото обвинение опит за убийство.
Евгени е с коронарна болест на сърцето, диабет и  51% инвалидизация. Заради това според защитника му Стефан Боров килията не е подходящо място за него. Отделно в периода след инцидента и преди да бъде арестуван мъжът бил 2 денонощия на свобода, през които нито е опитал да се укрие, нито да забегне в чужбина. Затова адекватната за него мярка била домашен арест.
Съдът обаче обърна внимание, че Евгени е многократно осъждан, включително и за посягане на полицай, а влошеното му здраве не е пречка да обитава ареста, затова го задържа за постоянно. Мярката обаче може да се обжалва.