Волейболистите на "Дунав" най-сетне ще играят с екипи в традиционните сини цветове в новото първенство на Суперлигата, научи "Утро". Новината може би ще учуди някого, ако не знае, че тимът участва в последните два шампионата с нехарактерните за дунавските клубове оранжеви фланелки. Този факт бе повод и за сериозни брожения сред феновете, някои от които открито бойкотираха мачовете с мотива, че техният "Дунав" може да защитава само историческото синьо.
Решението за смяна на екипите е взето на среща между президента на клуба Стефан Делайе с треньорския тандем Даниел Милушев - Красимир Миронов. Наред с това г-н Делайе е обсъдил с наставниците подготовката и селекцията за новия сезон. 
Другата добра новина е, че фирма "Монтюпе" ще продължи да бъде основен спонсор на клуба, разбра още "Утро".   
Разговорите с новите попълнения трябва да приключат към края на седмицата. Става дума за шестима волейболисти, чиито имена няма да бъдат цитирани до подписване на договорите, за да не се провокира интерес у клубове с по-сериозни финансови възможности.
Първата тренировка на отбора ще бъде на 26 август. Тогава Милушев и Миронов трябва да имат на разположение поне 12 състезатели.
Както "Утро" вече писа, новото първенство на Суперлигата ще започне през октомври.