Мото рок фестивалът "Born to ride" ще събере в петък и събота мотористи от пет държави и рок музиканти от четири. Високоадреналиновата сбирка се организира от русенския мотоклуб Lowlanders и започва в шест вечерта в петък в Николово, където е базата на моторджиите. Тази година за първи път фестът ще е двудневен, като в арт програмата ще се включат 4 групи от България и 4 от чужбина, обясниха от клуба. Lowlanders са разработили проект, който е спечелил подкрепата на общинския отдел "Култура". Благодарение на това фестивалът става двудневен и съответно програмата става по-богата, обясниха от клуба. Те ще посрещнат рокаджии от Румъния, Сърбия, Молдова и Македония, също и български групи. И вече можем да обявим, че това ще бъде и първият международен мото рок фест "Born to ride", казаха от Lowlanders. 
Техни братя по бензин в кръвта вече пътуват от Италия по посока Русе. Очакват се също мъже и жени с мощни машини от четирите държави, откъдето идват и рок групите. Наблегнали сме основно на качествена рок и метъл музика, добавиха организаторите. 
В петък в 18 часа на сцената излиза младата румънска група "Cruize Control", за която това ще бъде международен дебют. След това ще свирят българските "Elinor", "Motorace" и "Jenny Jo". Втората фестивална вечер ще започне с изпълнения на русенската "Old Guns", ще последват "Harnasar" от Молдова, Backdoor Band от Македония и култовата "Scarlet Aura" от Румъния, която е добре позната на ценителите на добрия рок.