Имаме много добри рок музиканти, които правят много хубави песни, но ги слуша само едно общество от десетина човека, искаше ни се да ги чуят повече хора и затова подехме инициативата да съберем възможно най-много от русенските рок групи, като идеята беше да изведем на сцена "от пенсионер до пеленаче". Това каза вчера рокаджията от "Фаворит", една от легендарните русенски рок банди, Владислав Маринов. Той се е завърнал от Кувейт, където работи, специално заради Грийн рок фест, на който ще стане точно това събиране накуп на рок музиканти от града на Дунава. 
Влади споделил своята идея с Емо Кехайов от "Клеймор", двамата я предложили на общинската фондация "Русе - град на свободния дух", а оттам пък ми се обадиха и аз с огромна радост приех това да бъде главният акцент тази година, обясни Мария Атанасова, управителят на сдружение "Грийн рок фест". 
През трите дни на феста на 13, 14 и 15 септември на площада в центъра на Русе ще се изявят 24 местни банди. Е, няма да бъдат чак от пенсионер до пеленаче, но ще има "предпенсионери", както и две съвсем "пресни" групи, уточниха Владислав Маринов и Емил Кехайов. 
Ще звучи рок, поп рок, пънк, метъл, добави Кехайов.
По-голямата част от музикантите работят в Англия и също специално ще си дойдат за фестивала, каза Маринов и добави, че "Фаворит" ще излезе на сцената с трима ветерани и с трима нови членове. Събираме се за първи път 9 години след последния ни концерт, като преди това свирихме заедно 15 години, добави той. 
Другият специален акцент в рокаджийския маратон ще бъде гостуването на група "Фондацията" със специалното  участие на Валди Тотев и Наско от Б.Т.Р. Както "Утро" вече писа, на 15 септември те ще представят своя проект "75 години Кирил Маричков", като това ще бъде предпремиера, тъй като едва след Русе концертът ще бъде изпълнен и в София.