"Вие сте Габриела, нали? Годеницата на Добри? Нося нещо за него и искам да го видя и да поговоря с него." С тези думи непознат мъж на средна възраст, който впоследствие оставя анонимно дарение от 4000 евро, се обръща към годеницата на 24-годишния Добромир Добрев от Сливо поле в неделя.
В подкрепа на момчето, което се бори с коварната болест лимфобластна левкемия, през почивните дни се проведе благотворителен базар пред Гимназията по дървообработване, а срещата с анонимния дарител се е случила малко преди 12 часа. Точно в този момент обаче Добри не е на базара, но годеницата му Габи обяснява на непознатия мъж, че ще се върне до няколко минути. Тогава идва и майката на момчето Десислава Великова, пред която човекът се представя, че е от Пловдив и че е дошъл на базара специално за Добромир. 
Разказа ми, че е бил болен, а докторите не са успели да му помогнат. С божията помощ обаче успял да се излекува, а сега следи кампанията за Добри и знае всичко. Разбрах, че иска да помогне на Добри и така да предаде доброто нататък, а той след това също да помага на хора. Добромир не е спирал да помага. Каза ми, че Добри трябва да повярва силно в Бога и тогава извади плика от джоба си с писмото и парите без да каже сумата. Не носеше чанта, извади го и ми го даде. Не знаех колко са парите, а човекът изчезна за секунди, разказа за "Утро" майката на Добри.
И тя, и годеницата на младежа са очаквали мъжът да остане, но той си е тръгнал, а само след 5 минути Добри се е върнал. Тогава те отворили плика, а след като видели сумата останали без думи.
Не знаех какво да кажа. Това е огромна сума! Добри прочете писмото, прибра го и остана замислен. Всички - организаторите на базара, приятелите настръхнаха, след като чуха за каква сума става въпрос. Наистина сме много изненадани, изобщо не сме очаквали такова нещо! Да е жив и здрав този човек!, сподели Десислава Великова, като посочи, че до момента най-голямата сума, дарявана по сметката на момчето, е 500 евро. Тя описа анонимният дарител като съвсем нормален мъж на средна възраст, с бяла шапка и обикновено облекло.  
А иначе, въпреки горещото време през уикенда, стотици русенци се включиха в благотворителния базар и закупиха артикули в полза на Добромир. Акцията беше изключително успешна, като бяха събрани близо 5000 лева. Те ще бъдат добавени към сметката за лечението на момчето, за да се пребори с коварната болест. Медицински Център в Турция дава надежда състоянието на момчето да се подобри, но предварителната оферта от клиниката е за над 200 000 евро, което е непосилно за семейството му. От клиниката изискват цялата сума да бъде преведена, тъй като на младежа му предстои дълъг период на лечение и нова трансплантация.
Всеки, който иска да помогне за спасяването на живота на Добромир, може да дари средства по разкритата дарителска сметка в РАЙФАЙЗЕНБАНК:
IBAN: BG68RZBB91551010772410
BIC: RZBBBGSF
Титуляр на сметка:
ДОБРОМИР ВАЛЕНТИНОВ ДОБРЕВ, 
както и чрез paypall - https://www.paypal.com/paypalme/Dobrev94