Екшън сцена, но не с бутафорни, а с истински заплахи се разиграла в събота вечерта в сливополското село Кошарна. Разлютен мъж се ядосал на свой съсед и хукнал след него с нож в ръка. Опасната гоненица приключила само с леки порязвания благодарение на намесата на трети човек, който успял да укроти бесовете и да тушира напрежението.
По информация на "Утро" двамата мъже живеели през няколко къщи. 48-годишният нападател бил известен с буйния си темперамент и последиците от всяко негово избухване били сериозни. За това свидетелства и фактът, че е лежал в затвора, включително и за вадене на нож срещу полицай. В съботната вечер посегнал към чашката, въпреки че се говорело, че бил прекратил порока си. Тогава се скарал с 57-годишния си комшия, който през седмицата живеел в Русе, но прекарвал почивните дни при самотната си майка на село. Скандалът се разгорещил и бившият затворник тръгнал да гони опонента си с нож в ръка, правейки опити да го наръга. Посегнал и на съпругата му. Благодарение на намесата на техен съселянин до сериозни наранявания не се стигнало. Врагът бил порязан отзад по главата, зад едното ухо, а жена му - одраскана по ръката. Те били прегледани в болницата, където раната на нападнатия била зашита, след което били освободени да се лекуват вкъщи.
48-годишният разбойник е бил задържан и срещу него е започнато разследване, след което има вероятност съдебното му досие да набъбне.