27-годишен шофьор е управлявал БМВ-то, което в събота сутринта прикова погледите на минувачи, а след това развълнува и Фейсбук, след като се заби в стълб и изкърти част от оградата на кръстовището до Пантеона. Инцидентът станал в 6.55 часа, вероятно след проточило се петъчно парти, което е сляло нощта с деня.
Младежът, който е и собственик на колата, шофирал с 1.15 промила алкохол - малко под тавана от 1.20, след който пияните водачи биват съдени като престъпници, а не просто глобявани за нарушение. Почерпени са били и тримата пътници - алкохолните проби отчели 0.95, 1.87 и 2.22 промила. Двете дами в автомобила са пострадали най-сериозно и са настанени в болницата без опасност за живота, съобщават от полицията. 26-годишната пътничка е със счупена ключица и контузии по цялото тяло, а 30-годишната - с контузии по главата и тялото. Третият в компанията - мъж на 27 години, е с рани на различни места.
Първоначалната версия на пътните полицаи е, че вина за инцидента има употребеният алкохол в комбинация с несъобразената скорост. Не е изключена вероятността до удара да се е стигнало след опит за дрифт на завоя.