Млад полицай от Дупница загина в зверска катастрофа на път за работа в София. Трагедията станала в близост до Долна Диканя на пътя Дупница-София вчера около 7,30 ч. 29-г. Рангел Машкудански пътувал с лек автомобил “Опел”, ударил се в движещ се пред него тир, информира struma.bg.

Няма яснота какви са обстоятелствата, довели до фаталния удар, от който Р. Машкудански е загинал на място. По случая работи РУП – Радомир.

Мечтата на Рангел Машкудански била да стане полицай. След завършване на висше образование в ЮЗУ – Благоевград той изкарва и обучение в Център за специализирана полицейска подготовка. През февруари е завършил школата в Пазарджик и започнал работа в отдел на МВР – Специализирана полицейска служба.

Съвипускниците му от Пазарджик ще го запомнят с това, че по време на клетвата пред целия строй той е поискал ръката на любимата си Диана от Дупница и й подарил годежен пръстен. Рангел Машкудански е очаквал дете от любимата си, което ще се появи на бял свят след три месеца.

Трагедията е голяма, семейство, приятели, близки – всички са в шок от нелепата смърт на Р. Машкудански. Дупничани, които познават младия полицай, са категорични, че той винаги се е старал да помага на хората с каквото може. Бил много човечен, добре възпитан млад мъж.