Побеснял след семеен скандал мъж стигнал дотам да залее с бензин и да подпали новоремонтираната къща, в която живеел с жена си и 4-месечното им бебе. За щастие пострадали при среднощния пожар в Полско Косово няма, а пламъците са овладени след 3-часова работа на огнеборците. От мъжа обаче няма следа.
Мълвата разказва, че семейството било на кръщене, след което мъжът се скарал с любимата си и вероятно под въздействието на алкохол взел кардиналното решение. След като драснал клечката избягал и към момента полицията го издирва. Пламъците обгърнали къщата, а пожарникарите се борили с тях от 2.21 до 5.35 часа в нощта срещу четвъртък. Унищожени са 60 кв.м. покривна конструкция и домашно имущество.
По думи на хора от селото, младото семейство скоро се пренесло в къщата. Ремонтирали първия етаж, сменили дограмата и правели планове да продължат с обновяването и на втория етаж. 
Още една къща е горяла в сряда вечерта, но в Глоджево. Вероятно огънят там е тръгнал от късо съединение, което станало от захранващия проводник от уличния стълб към къщата. Унищожен е 90 кв.м. покрив, пострадали няма.