Само шестима са сигурните волейболисти на "Дунав" на прага на новия сезон на Суперлигата, научи "Утро". Камерната група до този момент включва русенците Ангел Павлов, Владимир Христов, Симеон Добрев и Цанко Цанков, миналият през ЦСКА и защитавал екипа на дунавци през отминалото първенство Антон Василев, като и новия играещ треньор и безспорна звезда на отбора Даниел Милушев.
Както писа "Утро", на път към Русе е и волейболистът на "Монтана" Леон Тончев. Младежът държал да играе по-редовно, а при монтанци не получавал достатъчно шансове. Затова и бил склонен да премине в "Дунав", където щял да получи повече възможности за развитие. Тончев е посрещач.
Милушев и колегата му в треньорския тандем Красимир Миронов водели разговори с няколко други състезатели. Двама от тях били доста класни за нивото на българския елит волейболисти. На този етап проектопопълненията давали обаче уклончиви отговори.
Среща между Милушев, Миронов и президента на клуба Стефан Делайе щяла да даде отговор на въпроса в каква посока ще върви селекцията и какъв би бил бюджетът на отбора през новия сезон. Тази среща щяла да се състои в Русе на 11, 12 или 13 август.
Междувременно стана ясно, че първите мачове от новото първенство на Суперлигата ще се играят в периода 18-20 октомври.
Дунавци ще тренират за първи път на 1 септември.