Десетилетия наред русенци се оплакват, че нямат плаж на брега на Дунава. Ентусиазирани поклонници на слънчевия загар са решили този проблем - постилат кърпи направо на бетоновата пътека до металната ограда. Събирачите на шоколадов тен ни най-малко не се притесняват, че правят своите слънчеви бани точно под прозорците на акостиралите под оградата круизни кораби с десетки западни пътешественици. Австрийци и германци сащисано извръщат глави, като слизат на брега, за да не смущават с поглед разголените плажуващи. 
В редакцията на "Утро" вече няколко пъти се обаждат читатели, които настояват да се направи забележка на разположилите се на пътеката полуголи възрастни. Едва ли точно това трябва да е първото впечатление, което получават чуждите туристи от нашия град и нашата страна, казват възмутените читатели. Не стига, че цялата кейова ивица е превърната в строителна площадка, ами и не съвсем естетичната гледка с "плажа" допълнително ги смайва. И то не положително. 
Все някакво приличие трябва да се спазва, напомнят стари русчуклии. Че както е тръгнало, така някои могат да налягат с хавлиите и пред шадравана пред Съдебната палата...