Меки диванчета създават специфичен комфорт в просторната заемна на регионална библиотека "Любен Каравелов". Така читателите вече ще могат да се разположат и на спокойствие не само да разлистят книга, която ги е заинтригувала, но и да почетат от нея, преди да си я вземат за вкъщи, обясни директорката Теодора Евтимова.
Дузината канапета са дарение за библиотеката от Мол Русе, обясни тя. Евтимова решила да подмени тапицерията на диванчетата, а когато потърсила къде да направи поръчката, била озадачена от сериозните пари, които трябвало да даде за обновяването. Тогава й хрумнала поредната идея: да попита дали в Професионалната гимназия по дървообработване и вътрешна архитектура няма да се навият да свършат тази работа на по-ниски цени. Оказа се, че цените там са почти символични, а пък претапицирането се извършва повече от професионално. 
Много съм доволна и разчитам, че в гимназията ще претапицират и всички останали диванчета, част от които ще добавим в заемната, а други ще поставим и в читалнята, каза Теодора Евтимова.