Всички 11 населени места на територията на Сливо поле са издигнали единствено кандидатурата на настоящия кмет Валентин Атанасов за втори мандат начело на общината. Той е получил пълната подкрепа на събралите се 100 члена на ГЕРБ, които единодушно са одобрили неговата номинация. Това прави Атанасов фаворит за нов кметски мандат.
По време на номинационното събрание в понеделник партийците са наредили и листа от 17 имена, които ще бъдат предложени за общински съветници. За техен водач е избран общинският координатор на ГЕРБ Илиян Иванов. 
"Петима души от листата са нови имена, които са активни и на възлови места в обществено-политическия живот. Те са около 30-годишни, с висше образование", обясни за "Утро" Атанасов, като допълни, че ще се разчита и на досегашните доказали се съветници.
Вероятно част от новите имена са на членове и симпатизанти на СДС, тъй като индикациите са, че двете партии са декларирали партньорство за съвместно участие на предстоящите избори с обща листа съветници.
За всички 11 села в общината ГЕРБ ще излъчи свой кандидат за кмет, макар сега управниците да са от пъстра политическа палитра. Единствено в Черешово и Бръшлен реално кмет няма да се избира заради по-малко от нужното за провеждане на вот население, а ще бъде назначен наместник.
В чия конкурентна компания ще бъде изправен Атанасов в края на октомври все още не е ясно, тъй като останалите партии не са посочили своите кандидати за кметския стол. Силни позиции в общината имат основните играчи ДПС, БСП и ВМРО.