Четирима души са задържани за пране на пари и укриване на данъци при съвместна специализирана полицейска операция на антимафиотите в Русе и Областната дирекция на МВР в Разград.
Спецакцията е проведена вчера рано сутринта. Извършени са претърсвания на четири имота - един в Разград и три в село Ясеновец. В тайник зад картина в единия от имотите, собственост на 41-годишен мъж, са открити над 400 000 евро. Иззети са повече от 3 кг златни накити, 150 000 лв, черна техника и три автомобила от висок клас.
41-годишният мъж, който е криминално проявен за данъчни престъпления, е привлечен като обвиняем, съобщи на извънредна пресконференция окръжният прокурор на Разград Тихомир Тодоров. Останалите трима задържани са 22-годишният му син, 62-годишният му баща и 38-годишна жена, с която обвиняемият живее на семейни начала.
Образуването на делото започнало преди два месеца след анонимен сигнал, подаден лично до окръжния прокурор. В хода на разследването е установено, че типичната измамна схема е усъвършенствана - мъжът действал с подставени лица, като теглел парите от държави извън еврозоната, за да не могат да бъдат проследени. Продължава работата по документиране и разследване на престъпната дейност.